14 Haziran 2010 Pazartesi

Avea Kırmızı Kuşak Programı

2009-2010 döneminde Avea'nın Kırmızı Kuşak programında yer alıp, hem İdeavea'ya hem de Kampavea'ya katılma fırsatı bulmuş biri olarak bu yazımda bu program hakkındaki tecrübelerimi ve görüşlerimi paylaşıp, bu fırsatı değerlendirmek isteyen arkadaşlarıma yol göstereceğim.

Avea Kırmızı Kuşak Programı Nedir?

Kırmızı Kuşak, Avea'nın kendini geliştirmek isteyen, GSM sektörünü ve Avea'yı daha yakından tanımak isteyen üniversiteli gençler için düzenlediği bir kariyer gelişim programıdır.

Programın temelinde iki ayrı, geniş kapsamlı proje yatmaktadır: İdeavea ve Kampavea.

Nedir İdeavea?

İdeavea bir teknoloji geliştirme yarışmasıdır. Bu yarışmada amacınız Avea'nın teknoloji platformlarını kullanarak GSM sektörüne yönelik katma değerli servisler geliştirmektir. Katma değerli servis nedir diye soracak olusanız, kısaca SMS, MMS, WAP, IVR gibi teknolojik platformları kullanarak, insanların hayatını kolaylaştıran, bireylerin hayatına değer katan, her türlü bilgi, içerik, eğlence sunan servislerdir. Örneğin ringa, mobil ödeme, haber servisleri, Kim Nerede, Ne Nerede gibi günlük hayatta sıklıkla kullndığımız servisler katma değerli servisler kategorisinde değerlendirilir. Bu süreç boyunca projenizi geliştirmenizde yardımcı olacak proje yönetimi, sunum teknikleri ve GSM'e yönelik eğitimler eğitimler verilir. Üstelik bu yarışmada sizlere takıldığınızda yardımcı olacak, yol gösterecek bir de proje koçu ve pazarlama koçu atanır. İdeavea oldukça uzun ve kapsamlı bir süreçtir. Takımların oluşturulması, fikirlerin girilmesi, proje koçlarının belirlenmesi, proje planlarının hazırlanması, eğitimlerin tamamlanması, test aşaması, yarıfinal ve final süreçlerden bazılarıdır. Bu süreçler birbiriyle bağlantılıdır, mesela proje planınızı girmezseniz yarışmadan elenirsiniz. İdeavea ile ilgili yakın bir zamanda yazacağım ayrı bir yazıda, tüm bu aşamaları ve deneyimlerimi detaylı olarak anlatacağım.

Nedir Kampavea?

Kampavea gelecekte fark yaratacak yöneticileri yetiştirmek için düzenlenen 3 günlük bir kamptır. İdeavea'ya kıyasla çok daha kısa bir süreçtir ancak Kampavea çok fazla talep gören bir program olduğu için, Avea İnsan Kaynakları çalışanları büyük olasılıkla bu fikrime katılmayacaktır. 10.000'i bulan başvuru sayısına rağmen motivasyon mektubu, değerlendirme merkezinde bire-bir mülakatlar gibi aşamaların sonucunda 40 kişi kampa katılmaya hak kazanır. Bu kampta İstanbul'un şehir gürültüsünden uzak, yemyeşil bir yerde harika bir 3 gün geçirirsiniz. Çok kaliteli eğitimler alırsınız, takımızınla bir vaka çalışması gerçekleştirir, Avea'nın üst yönetiminden oluşan bir jüriye sunum yapma şansı elde edersiniz, çok eğlenir, çok güzel insanlarla tanışma fırsatı bulursunuz ve Avea yöneticilerine aklınızdaki her türlü soruyu soracak zaman bulabilir, profesyonel hayat konusunda merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz. Kampavea'nın başvuru sürecini ve kampla ilgili detaylı bilgiyi ayrı bir yazıda anlatacağım.

Nasıl Başvururum?

Kırmızı Kuşak 2009-2010 programı sona ermiştir. 2010-2011'de bu firsati değerlendirmek istiyorsanız ve eğer üniversite ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf öğrencisi ya da yüksek lisans öğrencisiyseniz, Ekim-Aralık ayında internet üzerinden başvuru formunu doldurarak programa başvurabilirsiniz. Bu aşamayı geçerseniz internet üzerinden sayısal yetenek testi çözmeniz gerekmektedir. Bu testte de başarılı olanlar son aşama olan grup mülakatına katılmaya hak kazanır. Grup mülakatını da başarı ile geçerseniz, tebrikler siz artık Avea'nın Kırmızı Kuşağısınız!

Süreç hakkında ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kırmızı kuşak programında Kampavea ve İdeavea projelerinin her ikisinde de yer almak mümkün. Bununla birlikte eğer bu projelerde yer almazsanız da Haziran aylarına doğru açıklanan Avea'nın ve Avea iş ortaklarının staj ve iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Staj ve iş başvurusunda bulunabilmek için tek ön koşul Kırmızı Kuşak olmanız.

Bu konuyla ilgili sorularınız olursa benimle iletişime geçebilir, bu yazının altına yorum yazarak sorularınızı iletebilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

mehaba... Adım Deniz. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisansı yapıyorum şu anda... lisandayken ilk stajımı turkcell'in izmir bakım çözüm ortağı olan Deka digital'de ikinci stajımı turkcell kayseri bölge müdürlüğünde yaptım..
size sorum şu olacaktı: diyelim ki sınavları geçtik mülakata kaldı iş, acaba mülakatlarda teknik veya gsm üzerine sorular mı soruyorlar?

nasıl bir ortam oluyor?

Saygılarımla,
Deniz ÖKSÜZ

Gökçe Çözen dedi ki...

Selam Deniz,
Kırmızı Kuşak olabilmek için online testten sonra sadece grup mülakatında başarılı olman yeterli. Teknik bilgi gerektirmiyor yani, tamamen kendini ifade edebilme gücün, diğer insanlarla nasıl anlaştığım gibi konular önem kazanıyor. Staj ve iş için soruyorsan, insan kaynakları mülatakatından sonra çalışmak istediğin bölümden birileri mülakatına giriyor. Orada teknik şeyler sorabilirler ama yeni mezunlardan çok fazla GSM bilgisi bekleyeceklerini sanmıyorum. Kolay gelsin.

Yorum Gönder